Over BECCA


BECCA Europe's missie is om kunst & cultuur in Europa te ondersteunen.


Arne Van Vliet

Arne van Vliet

Oprichter, BECCA

Arne van Vliet heeft in 2013 het Bureau for European Cultural & Creative Affairs (BECCA) opgericht, om zijn professionele en academische ervaring in dienst te stellen van de culturele en creatieve sector. Met Nederland als basis -een compact, innovatief en internationaal georiënteerd land- komt grensoverschrijdend samenwerken vaak van nature. Vanuit de overtuiging dat fondsenwerving de nationale grenzen overstijgt, heeft Arne verschillende langetermijnsamenwerkingen met  internationale projecten en organisaties opgezet.

Arne werkte eerder in Brussel voor een public affairs-bureau en bij de Europese Commissie (DG Onderwijs en Cultuur). Hij verkreeg zijn MSc in Politicologie van de Universiteit van Amsterdam met een studie naar de lobby in de EU voor de culturele sector, en daarnaast een MA in Sociologie van Kunst en Cultuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam, en een BA in theater-, film- en televisiewetenschap van de Universiteit Utrecht. Hij spreekt vloeiend Nederlands en Engels.

 


EU-financiering en crowdfunding-expertise


David Herman

David Herman

Consultant

David startte zijn carrière in EU-projectontwikkeling en -beheer bij DutchCulture, het Nederlandse centrum voor internationale culturele samenwerking, en Grants Europe Consulting, een internationaal adviesbureau, waar hij met succes culturele en socio-economische projecten voor EU-programma's ontwikkelde, inclusief INTERREG, URBACT en Creative Europe. Zijn expertise in Europese financiering voor cultuur is ontstaan it zowel academische als artistieke interesses. Hij heeft een MSc in Culture Management van de Universiteit Antwerpen en een MA in EU Studies van het Centre International de Formation Européenne. David is daarnaast professioneel pianist met een BA en een MA van het Conservatorium van Amsterdam. Met sterke wortels in de culturele sector kan hij zich goed identificeren met de uitdagingen die in de creatieve sector kent. Zijn doel bij BECCA is om waarde toe te voegen aan de culturele projecten van klanten door zijn ervaring en inzicht als kunstenaar en als cultureel manager te combineren. David ontwikkelt en beheert projectvoorstellen in het Nederlands, Engels en Hongaars.

 


Nieuw talent in fondsenwerving voor cultuur


Toine Fiselier

Toine Fiselier

Stagiair

Toine legt als stagiair de verbintenis tussen de beroepspraktijk van Creative Europe en het wetenschappelijke discours van Europees beleid en politiek. Toine heeft een BA Kunst & Economie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en werkt momenteel aan zijn BsC Politicologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waarin hij zich specialiseert in de verhouding tussen de culturele sector en de Europese politiek en -beleid. Naast dagelijkse ondersteuning van BECCA onderzoekt hij tijdens zijn stage de omgang van de Europese lidstaten met het Creative Europe programma. Hij spreekt vloeiend Engels als Nederlands en werkt momenteel aan zijn Duitse taalvaardigheid.