Partners in innovatie

We werken samen met een aantal van de meest innovatieve organisaties in de culturele en creatieve sector in Europa.

Becca Red Background.jpg

Projecten die we hebben ondersteund

We zijn goed in het opzetten en gefinancierd krijgen van culturele en creatieve projecten. We werken met organisaties over de gehele breedte van de culturele en creatieve sector – film, podiumkunsten, muziek, beeldende kunst, erfgoed, nieuwe technologieën- en doen aanvragen bij zowel publieke als private fondsen. Dit zijn een aantal projecten die we mede mogelijk hebben gemaakt.

 
Cultuurticket.jpg

Cultuurticket

Toegang tot cultuur voor iedereen.

Cultuurticket maakt cultuur toegankelijk voor iedereen door state-of-the-art digitale oplossingen. BECCA werkt met hen aan de Europese uitrol van het platform.


 
De beste Europese films, overal en altijd te zien.

ODMedia wil de beste Europese films voor iedereen en overal beschikbaar te maken. BECCA helpt hen de financiering veilig te stellen om het mogelijk te maken.


 
Gendergelijkheid in de muziekindustrie realiseren.

Keychange wil in 2022 een genderbalans van 50:50 in de muziekindustrie realiseren. Ze hebben nu € 1,4 miljoen om dat mogelijk te maken.


 
Europese toptalenten ontwikkelen tot wereldsterren.

Eurosonic Noorderslag bracht een consortium samen van Europese muziek stakeholders en Reeperbahn festival om een nieuw concept voor de EU Music Prize te bedenken. BECCA coördineerde het volledige proces en schreef het succesvolle projectvoorstel waarmee de EU-financiering tot 2021 gegarandeerd is.


Stelartronic.jpg

Music Moves Europe Talent Awards

 
Festavillinks.jpg

Festivallinks

Nieuw publiek bereiken in de klassieke muziek.

Cultureel agency LUSTR en Michael Gieler, solo-altviolist van het Koninklijk Concertgebouworkest, creëerden een samenwerking tussen vijf Europese klassieke muziekfestivals om hun publieksbereik te versterken. BECCA heeft het project medeontwikkeld en € 200.000 aan EU-financiering gerealiseerd.


 
Ondersteuning voor aanstormende muzikanten in Europa.

In 2015 had Eurosonic Noorderslag € 3 miljoen nodig om haar Europese Talent Exchange-programma voor opkomende artiesten uit te breiden. BECCA verzekerde de financiën voor het project tot 2021.


Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag

 
CELA

CELA Europe

Revitalisering van het Europese literaire landschap.

CELA (Connecting European Literary Artists) Europe wil literair talent een internationale carrière bieden en de Europese literaire scene energieker maken. We hielpen hen aan een subsidie van meer dan € 500.000,-  om het programma te realiseren.


 
Zakendoen en creative professionals inspireren met een van de meest innovatieve technologieën van het moment.

Ontdek hoe we een van de grootste Virtual Reality-conferenties in Europa mogelijk hebben gemaakt.


VR Days Europe

VR Days Europe

 
Photo by Belle Ancell
Vier de diversiteit.

OUTtv is het eerste en grootste televisienetwerk en VOD-platform voor de LGBTQI-gemeenschap in Europa. BECCA hielp hen bij het vinden van de juiste financiering om hun publieksbereik te vergroten.


 
Een platform geven aan meer dan 600 van de beste Europese documentaires.

DocsOnline had hulp nodig van het Creative Europe-programma om hun VOD-platform te ontwikkelen voor inspirerende documentaires. We hebben ze bij elkaar gebracht.


A Slow Ride

Sporen van Vrijheid

Persoonlijke vrijheid laten ervaren door theater.

Theatermaker en muzikant Tjerk Ridder verkende in 2016 de ervaring en waarde van persoonlijke vrijheid in een reis door Europa. De reis en daaruit volgende theaterproductie werd door de fondsenwerving van BECCA mede mogelijk gemaakt.


Wij maken geweldige projecten mede mogelijk

In 2018 hebben we meer dan 2.3 miljoen euro gerealiseerd voor onze partners in Europa om hun creatieve projecten uit te voeren. 95% van onze Creative Europe aanvragen zijn toegekend. Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.